98. Dönem ÖGG Silah Bilgisi Çıkabilecek Sorular – 21

98. Dönem ÖGG Silah Bilgisi Çıkabilecek Sorular – 21
1. Soru
Doğru Yanlış Boş Doğru Cevap : D

Bazı ateşli silahlarda bulunan kilitleme makaralarının görevi nedir?

2. Soru
Doğru Yanlış Boş Doğru Cevap : D

Kimyasal silahları ateşli silahlardan ayıran özellikler nelerdir?

3. Soru
Doğru Yanlış Boş Doğru Cevap : D

Fişek ve çekirdeklerin hareketlerini ve bu hareketleri etkileyen faktörleri inceleyen bilim dalı aşağıdakilerden hangisidir?

4. Soru
Doğru Yanlış Boş Doğru Cevap : E

Fişek yatağına fişek sürülmüyor ise aşağıdakilerden hangisi doğrudur?

5. Soru
Doğru Yanlış Boş Doğru Cevap : D

Silahın sürgü ve namlusunu gövdeye sabitlemeye yarayan aynı zamanda şarjörde fişek bittiğinde sürgünün geride kalmasını sağlayan parçanın adı nedir?

6. Soru
Doğru Yanlış Boş Doğru Cevap : C

Ateşleme sırasında şarjörde fişek bitmesine rağmen sürgünün geride kalmamasının nedeni aşağıdakilerden hangisidir?

7. Soru
Doğru Yanlış Boş Doğru Cevap : C

Atış yapmadan önce namlu içerisindeki toz, kurum ve nem varsa temizlenir. Sürgü kızak yerleri yağlı bir bezle silinerek sürgünün daha rahat hareketi sağlanır. Bu bakım hangi bakım türüne girer?

8. Soru
Doğru Yanlış Boş Doğru Cevap : D

Boş kovan dışarı atılamıyor ise sebebi aşağıdakilerden hangisidir?

9. Soru
Doğru Yanlış Boş Doğru Cevap : E

Fişeklerde, kapsülde bulunan hassas maddenin yanması ile oluşan alevin baruta intikal etmesini sağlayan bölüme ne ad verilir?

10. Soru
Doğru Yanlış Boş Doğru Cevap : A

Fişek, fişek yatağına girmiyorsa……………… Boşluğu tamamlamak için aşağıdaki seçeneklerden hangisi gelmelidir?

Özel Güvenlik Sınav Soruları İçin Aşağıdaki Icon’a Tıklayarak En Kapsamlı Mobil Uygulamamızı İndirebilirsiniz!

YORUMLAR

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.