98. Dönem ÖGG Silah Bilgisi Çıkabilecek Sorular – 19

98. Dönem ÖGG Silah Bilgisi Çıkabilecek Sorular – 19
1. Soru
Doğru Yanlış Boş Doğru Cevap : C

Aşağıdakilerden hangisi mermi çekirdeğinin atış mesafesini etkileyen faktörlerden biri değildir?

2. Soru
Doğru Yanlış Boş Doğru Cevap : B

Aşağıdakilerden hangisi hareketli namluda bulunan parçalardan biri değildir?

3. Soru
Doğru Yanlış Boş Doğru Cevap : E

Tabancalarda tırnağın kırık veya tırnak yayının deforme olmasından kaynaklanan tutukluk sonucu aşağıdakilerden hangisi meydana gelir?

4. Soru
Doğru Yanlış Boş Doğru Cevap : D

“Silahı emniyetli olarak nasıl kullanacağını öğrenmedikçe hiç kimse silah kullanmamalıdır” bu bağlamda genel emniyet kuralları açısından aşağıdakilerden hangisi söylenemez?

5. Soru
Doğru Yanlış Boş Doğru Cevap : D

5188 sayılı Özel Güvenlik Hizmetlerine Dair Kanun‟un ilgili maddesindeki “Silah bulundurma ve taşıma yetkisi” belirlemede usul nedir?

6. Soru
Doğru Yanlış Boş Doğru Cevap : A

MP-5 makineli tabanca da atış anında elimizin yanmasını önleyen parça hangisidir?

7. Soru
Doğru Yanlış Boş Doğru Cevap : D

Aşağıdakilerin hangisinde yarı otomatik horozlu tabancaların ateşleme tertibatının işleyiş sırası doğru verilmiştir?

8. Soru
Doğru Yanlış Boş Doğru Cevap : B

Kuru tetik çalışmasından önce dikkat etmemiz gereken husus aşağıdakilerden hangisidir?

9. Soru
Doğru Yanlış Boş Doğru Cevap : A

Görevlerde kullanılan demirbaş silahların devir teslimlerinde silahta herhangi bir anormallik (çatlak, kırık vb.) var ise ne yapılır?

10. Soru
Doğru Yanlış Boş Doğru Cevap : D

Ülkemizde silahlarla ilgili genel düzenlemeler, ateşli ve ateşsiz silahların taşınması ve bulundurulması hangi kanuna göre yapılmaktadır?

Özel Güvenlik Sınav Soruları İçin Aşağıdaki Icon’a Tıklayarak En Kapsamlı Mobil Uygulamamızı İndirebilirsiniz!

YORUMLAR

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.