97. Dönem ÖGG Silah Bilgisi Çıkabilecek Sorular – 3

97. Dönem ÖGG Silah Bilgisi Çıkabilecek Sorular – 3
1. Soru
Doğru Yanlış Boş Doğru Cevap : C

MP-5 makineli tabancanın üzerinde kaç adet gez vardır?

2. Soru
Doğru Yanlış Boş Doğru Cevap : B

Silah bilgisi olarak ilk hız nedir?

3. Soru
Doğru Yanlış Boş Doğru Cevap : E

Yivli ve setli silahların namlularında en çok erozyon hangi bölgede görülür?

4. Soru
Doğru Yanlış Boş Doğru Cevap : D

Aşağıdakilerden hangisi silahın ateşlenmesine engel değildir?

5. Soru
Doğru Yanlış Boş Doğru Cevap : E

Tek hareketli sisteme sahip olan tabanca hangisidir?

6. Soru
Doğru Yanlış Boş Doğru Cevap : B

Aşağıda belirtilen kanunlardan hangisi silah ruhsatlarına dayanak teşkil eder?

7. Soru
Doğru Yanlış Boş Doğru Cevap : B

Süngü, ateşsiz silahların hangi alt kategorisine girmektedir?

8. Soru
Doğru Yanlış Boş Doğru Cevap : E

Şarjörlü silahlarda tırnak nerede bulunur?

9. Soru
Doğru Yanlış Boş Doğru Cevap : C

Aşağıdakilerden hangisi yanlıştır?

10. Soru
Doğru Yanlış Boş Doğru Cevap : E

Aşağıdakilerden hangisi tabanca çeşitlerinden biri değildir?

11. Soru
Doğru Yanlış Boş Doğru Cevap : E

Aşağıdakilerden hangisi tabanca çeşitlerinden biri değildir?

12. Soru
Doğru Yanlış Boş Doğru Cevap : B

Aşağıdakilerden hangisi namlu üzerindeki kilitleme dişlilerinin görevidir?

13. Soru
Doğru Yanlış Boş Doğru Cevap : D

Tetik çekilince horoz veya iğnenin vurması ile ………….ateşlenir. Yukarıdaki boşluğa aşağıdaki şıklardan hangisi gelmelidir?

14. Soru
Doğru Yanlış Boş Doğru Cevap : D

Tırnak kırıldığında aşağıdakilerden hangisi doğrudur?

15. Soru
Doğru Yanlış Boş Doğru Cevap : E

Aşağıdakilerden hangisi yiv ve setlerin faydalarından değildir?

16. Soru
Doğru Yanlış Boş Doğru Cevap : B

Saat 12 istikameti hedef olmak üzere yapılan bir atışta, rüzgar hangi yönden eserse atışa en fazla etki eder?

17. Soru
Doğru Yanlış Boş Doğru Cevap : D

Otomatik silahlarda tetik çekilmeden ateşleme iğnesine horoz darbe yapsa dahi ateşlemenin olmasını engelleyen emniyet sistemi hangisidir?

18. Soru
Doğru Yanlış Boş Doğru Cevap : B

MP5 makineli tabanca da, mekanizma şarjörden fişek almadan ileri gidiyor ise aşağıdakilerden hangisi yanlıştır?

19. Soru
Doğru Yanlış Boş Doğru Cevap : C

Fişek yatağında fişek olduğunu gösteren emniyet tertibatı hangisidir?

20. Soru
Doğru Yanlış Boş Doğru Cevap : C

Aşağıdaki gez türlerinden hangisinin görüş hattı diğerlerine göre daha azdır?

21. Soru
Doğru Yanlış Boş Doğru Cevap : E

Namlu ağzı alevleri içerisinden en parlak ve en etkili olanı hangisidir?

22. Soru
Doğru Yanlış Boş Doğru Cevap : A

Aşağıdakilerden hangisi silahın ateş almamasının nedenlerinden değildir?

23. Soru
Doğru Yanlış Boş Doğru Cevap : D

MP5 makineli tabanca ile yapılan bir atışta kovan dışarı atılmıyor ise hangisi yanlıştır?

24. Soru
Doğru Yanlış Boş Doğru Cevap : D

Aşağıdakilerin hangisi bir kapsül çeşididir?

25. Soru
Doğru Yanlış Boş Doğru Cevap : D

“9x19 mm” fişek tabirinde 19 neyin ifadesidir?

Özel Güvenlik Sınav Soruları İçin Aşağıdaki Icon’a Tıklayarak En Kapsamlı Mobil Uygulamamızı İndirebilirsiniz!

YORUMLAR

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.