95. Dönem Özel Güvenlik Sınavında Çıkabilecek Sorular

95. Dönem Özel Güvenlik Sınavında Çıkabilecek Sorular
1. Soru
Doğru Yanlış Boş Doğru Cevap : A
Özel güvenlik görevlisi kimlik sorma yetkisini hangi kanundan alır?
2. Soru
Doğru Yanlış Boş Doğru Cevap : B
5188 sayılı Özel Güvenlik Hizmetlerine Dair Kanun kapsamında aşağıdaki ifadelerden hangisi yanlıştır?
3. Soru
Doğru Yanlış Boş Doğru Cevap : D
Özel güvenlik görevlilerinin yakalama yetkileri 5188 sayılı Kanunda açıkça sayılmıştır. Aşağıda sayılanlardan hangisi özel güvenlik görevlilerine verilen yakalama yetkilerinden değildir?
4. Soru
Doğru Yanlış Boş Doğru Cevap : D
Özel güvenlik görevlisi Mehmet’in zor kullanma yetkisine ilişkin sınırı aşması halinde hakkında hangi kanuna göre işlem yapılır?
5. Soru
Doğru Yanlış Boş Doğru Cevap : C

“Özel güvenlik hizmetleri kapsamında, özel güvenlik birimlerini, özel güvenlik şirketlerini ve özel güvenlik eğitimi veren kurumları denetlemeye……. yetkilidir.” cümlesindeki boşluğa aşağıdakilerden hangisi gelmelidir?

6. Soru
Doğru Yanlış Boş Doğru Cevap : E
Özel güvenlik birimleri ve görevlileri, görev alanında bir suçla karşılaştığında aşağıdakilerden hangisi ile görevli ve yetkili değildir?
7. Soru
Doğru Yanlış Boş Doğru Cevap : C
Aşağıdakilerden hangisi devriye yöntemlerinden biri değildir?
8. Soru
Doğru Yanlış Boş Doğru Cevap : E

Özel bir şirkette özel güvenlik görevlisi olarak çalışacak olan Bahadır, 4857 sayılı İş Kanununa göre işverenle yazılı bir deneme süreli sözleşme imzalıyor. İşverenin memnuniyeti halinde çalışmaya devam edeceği bildiriliyor. Bu deneme süresi en çok kaç aydır?

9. Soru
Doğru Yanlış Boş Doğru Cevap : E

Görev bölgesinde devriye gezerken özel güvenlik görevlisi Tarkan’ın; güvenlik zafiyeti oluşturmamak, rutinleşmeyi önlemek, suç işlemeye niyetli kişilerin takibini zorlaştırmak amacıyla, kısa bir süre önce kontrol ettiği arka giriş kapısını beklenmedik sürede tekrar kontrol etmesi aşağıdaki devriye yöntemlerinden hangisi ile ifade edilir?

10. Soru
Doğru Yanlış Boş Doğru Cevap : C
Aşağıdakilerden hangisi devriye görevinin amaçlarından değildir?
11. Soru
Doğru Yanlış Boş Doğru Cevap : A
Aşağıdakilerden hangisi özel güvenlik görevlisinin göreviyle ilgili tutması muhtemel tutanaklar arasında değildir?
12. Soru
Doğru Yanlış Boş Doğru Cevap : A
Motorize devriyenin avantajları ile ilgili hangisi doğru değildir?
13. Soru
Doğru Yanlış Boş Doğru Cevap : E
Devriye görevi yaptığı güzergahta şüpheli bir paket gören özel güvenlik görevlisi Ahmet’in aşağıda belirtilen müdahalelerden hangisi yanlıştır?
14. Soru
Doğru Yanlış Boş Doğru Cevap : A
Aşağıdakilerden hangisi devriye hizmetlerinin görev çeşitlerinden biri değildir?
15. Soru
Doğru Yanlış Boş Doğru Cevap : E
Aşağıdakilerden hangisi kimyasal delil çeşitlerindendir?
16. Soru
Doğru Yanlış Boş Doğru Cevap : E
Devriye hizmetinin amaçları ile ilgili aşağıda verilen bilgilerden hangisi doğru değildir?
17. Soru
Doğru Yanlış Boş Doğru Cevap : C
Kontrol noktasında hangi personelin bulunmasına gerek yoktur?
18. Soru
Doğru Yanlış Boş Doğru Cevap : E
Aşağıdakilerden hangisi parmak izinin özelliklerinden biri değildir?
19. Soru
Doğru Yanlış Boş Doğru Cevap : A
Aşağıdaki sistemlerin hangisi fiziki çevre güvenlik sistemleri içerisinde yer almaz?
20. Soru
Doğru Yanlış Boş Doğru Cevap : A
Aşağıdakilerden hangisi özel güvenliğin yetkilerinden değildir?
21. Soru
Doğru Yanlış Boş Doğru Cevap : C
Aşağıdakilerden hangisinin kullanım amacı bir yerleşkeye izinsiz girişleri engellemeye yönelik değildir?
22. Soru
Doğru Yanlış Boş Doğru Cevap : D
Demir, altın ve gümüş gibi metaller, renkli ekrana sahip X-ray cihazlarında hangi renk ile tespit edilebilir?
23. Soru
Doğru Yanlış Boş Doğru Cevap : A
Patlayıcı maddelerden C3 ve C4 adı verilen plastik patlayıcılar X-ray cihazında hangi renk ile tespit edilebilir?
24. Soru
Doğru Yanlış Boş Doğru Cevap : D
Kanama kalp atımları ile uyumlu, kesik kesik ve açık parlak ise ne çeşit bir kanamadır?
25. Soru
Doğru Yanlış Boş Doğru Cevap : B
Aşağıdakilerden hangisinde RENTEK manevrası kullanılır?
26. Soru
Doğru Yanlış Boş Doğru Cevap : C
Kaza geçirmiş yaralı bir kişiyi omuriliğine zarar vermeden araçtan çıkarmada kullanılan yöntem aşağıdakilerden hangisidir?
27. Soru
Doğru Yanlış Boş Doğru Cevap : A
Kanama, kalp atımları ile uyumlu olarak kesik kesik ve fışkırır tarzda akıyorsa ne çeşit bir kanamadır?
28. Soru
Doğru Yanlış Boş Doğru Cevap : B
Bak - dinle - hisset yöntemi ile ne yapmaya çalışılır?
29. Soru
Doğru Yanlış Boş Doğru Cevap : E
Yanma kapasitesine sahip maddelere ……….. denir. Tanıma göre noktalı alana aşağıdakilerden hangisi gelmelidir?
30. Soru
Doğru Yanlış Boş Doğru Cevap : E
Aşağıdakilerden hangisi yanma çeşitlerinden değildir?
31. Soru
Doğru Yanlış Boş Doğru Cevap : C
Oksijen (yakıcı madde), yanıcı madde ve ısının belirli oranlarda birleşmesi sonucu oluşan kimyasal reaksiyona ne denir?
32. Soru
Doğru Yanlış Boş Doğru Cevap : D
Yer kabuğu içindeki kırılmalar nedeniyle ani olarak ortaya çıkan titreşimlerin dalgalar halinde yayılarak geçtikleri ortamları ve yer yüzeyini sarsmasına ne denir?
33. Soru
Doğru Yanlış Boş Doğru Cevap : A
Sürekli bir biçimde yağan yağmurdan ya da eriyen karlardan oluşan, geçtiği yerlere zarar veren taşkın suya ne ad verilir?
34. Soru
Doğru Yanlış Boş Doğru Cevap : D
Aşağıdakilerden hangisi Extacy’nin kişi üzerindeki etkilerinden değildir?
35. Soru
Doğru Yanlış Boş Doğru Cevap : E
Aşağıdakilerden hangisi merkezi sinir sistemini yavaşlatan uyuşturucu maddelerdendir?
36. Soru
Doğru Yanlış Boş Doğru Cevap : A
Bir kişi, kendisini başkalarının yerine koyabiliyor ve onların sıkıntılarını anlamaya, azaltmaya çalışıyorsa aşağıdakilerden hangisinin etkisi altındadır?
37. Soru
Doğru Yanlış Boş Doğru Cevap : E
Empati ile sempati arasındaki fark aşağıdakilerden hangisidir?
38. Soru
Doğru Yanlış Boş Doğru Cevap : A
Toplantı ve gösteri yürüyüşlerindeki kalabalıklar ne tür kalabalıklardır?
39. Soru
Doğru Yanlış Boş Doğru Cevap : D
Aşağıdakilerden hangisi kama düzeninin kullanılma amaçlarından birisi değildir?
40. Soru
Doğru Yanlış Boş Doğru Cevap : E
5188 sayılı Özel Güvenlik Hizmetlerine Dair Kanun açısından özel güvenlik görevlileri, adli görev olarak değerlendirilebilecek işlemleri kime bildirmekle yükümlüdür?

 

Özel Güvenlik Sınav Soruları İçin Aşağıdaki Icon’a Tıklayarak En Kapsamlı Mobil Uygulamamızı İndirebilirsiniz!

YORUMLAR

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.