2019/1-2. Dönem Bekçilik Eğitimi Almamış Olan Adaylar Dikkat

0
373
2023 Bekçilik ön sağlık aşaması
2023 Bekçilik ön sağlık aşaması

Bekçi Adayları, bu yazımızda sizlere 2019/1. Dönem ve 2019/2. Dönem Çarşı ve Mahalle Bekçiliği Eğitimini Almamış Olan Adayların Dikkatine hakkında bilgiler vereceğiz.

2019/1. Dönem ve 2019/2. Dönem Çarşı ve Mahalle Bekçiliği Eğitimini Almamış Olan Adayların Dikkatine

2019/1. Dönem ve 2019/2. Dönem Çarşı ve Mahalle Bekçiliği Giriş Sınavı sonrası atamaları yapılan bekçi adayları ile daha önceki dönemlerden mahkeme kararı, sağlık kurulu raporu vb. sebepler ile ataması yapılanlardan Çarşı ve Mahalle Bekçiliği Temel Eğitimi almamış olan adayların planlaması yapılmış olup, konuya ilişkin açıklama e-devlet şifresi ile öğrenilebilecektir. 2019/1. Dönem ve 2019/2. Dönem adayların konuya ilişkin planları öğrenmesi için E-devlet kapısı kolay bir ayrıcalıktır.

Sonuca Ulaşmak için TIKLAYINIZ.

[instagram-feed user="buradanogrencom"]

JANDARMA BEKÇİ ALIMI NE ZAMAN 2021, İLAN YAYINLANDI MI?

Alım ilanı henüz yayınlanmadı bu nedenle alımın gerçekleştirileceği net tarih henüz belli değil. Ancak ağustos başında ilanın yayınlanması alımlarla ilgili detayların duyurulması bekleniyor. Peki, genel olarak adaylardan istenen başvuru şartları neler?

BEKÇİ ALIMI BAŞVURU ŞARTLARI NELER?

Daha önceki alımlarda adaylarda aranan şartlar şu şekildeydi;

  • Türkiye Cumhuriyeti vatandaşı olmak,
  • En az lise veya dengi okul mezunu olmak,
  • En az 167 cm boyunda olmak,
  • Beden kitle indeksi 18 (dâhil) ile 27 (dâhil) arasında olmak.
  • 31 yaşından gün almamış olmak
  • Ağır hapis veya altı aydan fazla hapis veyahut affa uğramış olsalar bile zimmet, ihtilas, irtikâp, rüşvet, hırsızlık, dolandırıcılık, sahtecilik, inancı kötüye kullanmak, dolanlı iflas veya yüz kızartıcı başka bir fiilden dolayı hapis cezasından hükümlü bulunmamak,
  • Silah taşımaya veya silahlı görev yapmaya hukuki bir engeli bulunmamak,
  • Alkol, uyuşturucu veya uyarıcı madde kullanımı nedeniyle tedavi görmüş veya görüyor olmamak.
  • Bekçi Adayları Kaç Defa Sağlık Raporu Almak Zorunda?
  • Yeni yayınlanan Emniyet Teşkilatı Yönetmeliği ile artık bekçi alımlarında bekçi adayları için geçerli sağlık şartları Emniyet Teşkilatı Sağlık yönetmeliğine göre yapılacaktır. Yeni yönetmelikteki devlet memurluğuna girişteki rapor aldırma maddesi aşağıdaki gibidir;
  • Devlet memurluğuna ilk giriş ve naklen atamalarda giriş raporu aldırma

Madde 12

Okullarda; öğrenciliğe girişte aldırılan giriş raporlarının, alındığı tarihten itibaren süresinin 12 ayı geçmemesi ve eğitim-öğretim süresince öğrencilerin sağlık durumlarında, öğrenciliğe devam etmeye ve memuriyete girişe engel bir değişiklik oluşmaması halinde, öğrenciliğe girişte aldırılan giriş raporları, memuriyete giriş raporu olarak kabul edilir. Bu sürenin 12 ayı geçmesi durumunda, memuriyete giriş için yeni tarihli giriş raporu aldırılır. Bu raporlar Daire Başkanlığınca karara bağlanmış olsa dahi, mezuniyete kadar ilgililerin sağlık durumlarında değişiklik olması halinde, bu değişiklikler de Daire Başkanlığına bildirilir, bu durumda, 11 inci maddeye göre işlem yapılır.

Açıklama: Adaylar 12 ay içerisinde mezun olurlarsa artık tek sağlık raporu alacaklar önceden bu sürede daha kısıtlıydı.

Gözlük Kullanmak Bekçi Olmaya Engel Olur Mu?

Bekçi alımlarında geçerli olan bir sağlık yönetmeliği bulunmaktadır. Bu sağlık yönetmeliği tüm Bekçi alımlarında geçerlidir. Yönetmeliğin adı ise Emniyet Teşkilatı Sağlık Yönetmeliği‘dir. Polis Akademisi başkanlığı alımlarında bu yönetmelik doğrultusunda sağlık raporu aldırmaktadır.

Gözlük ve lens takmak Bekçi Olmaya Engel değildir. Ama bunun bir şartı vardır. O şart ise sağlık yönetmeliğinde belirtilen göz derecesini geçmemesi gerekmektedir. Aşağıda verilen derecelerin altında ise sorun olmuyor.

29 Eylül 2019 Tarihinde Emniyet Sağlık Yönetmeliğinde Güncelleme Yapılmıştır.

Güncel Sağlık Yönetmeliği Maddesidir.

Emniyet Teşkilatı Sağlık Yönetmeliği Göz Hastalıkları Bölümü:

Okullara alınacak öğrencilerde; görme her iki gözde ayrı ayrı miyoplarda; (sferik + silendirik) –2 diyoptriyi, hipermetroplarda + 1 diyoptriyi geçemez. Mikst astigmatlarda transpozisyon sonrası değerlere göre işlem yapılır.

Düzeltmeden sonra her iki gözün görme güçleri toplamı en az 20’de 16 olmak zorundadır.

Düzeltmeden sonra gözlerden birinin görme gücü en az 10’da 7 olabilir, ancak bu durumda diğer gözün görme gücü düzeltmeden sonra 10’da 10 (tam) olmak zorundadır.

UYARI: Yukarıda verilen bilgi Emniyet Teşkilatı Sağlık Yönetmeliğinden alınmıştır. Bu alanda daha fazla bilgi ve tıbbı bilgiyi bu alandaki doktora muayene olarak alabilirsiniz.

[instagram-feed user="buradanogrencom"]

Yorum Yap

Lütfen yorumunuzu girin!
Lütfen adınızı buraya girin