100. Dönem Özel Güvenlik Sınavında Çıkabilecek Sorular – 6

100. Dönem Özel Güvenlik Sınavında Çıkabilecek Sorular – 6
1. Soru
Doğru Yanlış Boş Doğru Cevap : B

PVSK’ya göre aşağıdakilerden hangisinde önleme araması yapılamaz?

2. Soru
Doğru Yanlış Boş Doğru Cevap : E

5188 sayılı Özel Güvenlik Hizmetlerine Dair Kanuna göre; özel güvenlik görevlilerinin, görevli oldukları süre içinde ve görev alanlarında kullanabilecekleri güvenlik önlem ve tedbirleri arasında aşağıdakilerden hangisi yer almaz?

3. Soru
Doğru Yanlış Boş Doğru Cevap : D

Bir alışveriş merkezinde suç işledikten sonra özel güvenlik görevlilerince yakalanan kişi veya emanete alınan eşya kime teslim edilir?

4. Soru
Doğru Yanlış Boş Doğru Cevap : E

Herhangi bir olayda düzenlenen tutanakta, Ayşe hanım imza atmak istemeseydi ve tutanağı imzalamasaydı güvenlik görevlilerinin yapacağı işlem aşağıdakilerden hangisi olurdu?

5. Soru
Doğru Yanlış Boş Doğru Cevap : C

Erişkin bir insanın dakika solunum ve nabız sayısı kaçtır?

6. Soru
Doğru Yanlış Boş Doğru Cevap : C

İş yaşamında ideal olan iletişim, hangi benlik durumları arasındaki iletişimdir?

7. Soru
Doğru Yanlış Boş Doğru Cevap : C

Genel kolluk ile özel güvenlik görevlilerine, mevzuatımızda idari ve adli olmak üzere birçok görevler verilmiştir. Aşağıdakilerden hangisi genel kolluğun görevleri arasında bulunup, özel güvenlik görevlilerinin görev tanımları arasında bulunmamaktadır?

8. Soru
Doğru Yanlış Boş Doğru Cevap : A

Özel güvenlik görevlisi Hamit, çalışmış olduğu fabrikada gece vardiyasında görev yaparken bina içerisinde etrafı kontrol esnasında sebebini bilmediği küçük çaplı bir yangın çıktığını görür. Hemen yangın söndürme cihazı ile müdahale eder ve durumu kontrol altına alır. Sabah bu durum ve olay hakkında üstlerini ve amirlerini bir yazı ile bilgilendirir. Bu yazı türü aşağıdakilerden hangisidir?

9. Soru
Doğru Yanlış Boş Doğru Cevap : B

Aşağıdakilerden hangisi rapor çeşitlerinden değildir?

10. Soru
Doğru Yanlış Boş Doğru Cevap : C

Bilinci olmayan kazazedede solunum varsa aşağıdakilerden hangisi yapılır?

11. Soru
Doğru Yanlış Boş Doğru Cevap : B

Özel güvenlik komisyonu aşağıdaki durumlardan hangisinde özel güvenlik talebini sakıncalı bularak izin verilmemesine karar verir?

12. Soru
Doğru Yanlış Boş Doğru Cevap : A

“Adapazarı-İstanbul seferi yapan trende kimliği belirsiz kişiler, kendilerinden bilet isteyen kondüktör ve güvenlik görevlilerine saldırdı. Olayda M.Ç. adlı özel güvenlik görevlisi parmağından, diğer özel güvenlik görevlisi Y.G. de kolundan yaralandı.” Aşağıdakilerden hangisi haberde bahsedilen yaralanmadan dolayı özel güvenlik görevlilerine ödenecek tazminatla ilgili değildir?

13. Soru
Doğru Yanlış Boş Doğru Cevap : A

4857 Sayılı İş Kanununa göre işveren aşağıda yazılı hallerden hangisinde “haklı nedenle derhal fesih” hakkı yoktur?

14. Soru
Doğru Yanlış Boş Doğru Cevap : B

Ahmet trafik kazası olan yere intikal ettiğinde yerde yatar halde duran kazazedenin bacağında yavaş ve sızıntı şeklinde bir kanama olduğunu görüyor, kanayan yerde yer yer küçük kabarcıklarda oluşmaktadır. Bu kanamanın kaynağı neresidir?

15. Soru
Doğru Yanlış Boş Doğru Cevap : D

Bak-dinle-hisset yöntemi ile ne yapmaya çalışılır?

16. Soru
Doğru Yanlış Boş Doğru Cevap : B

Diğer kişinin bakış açısını fark etme” ifadesi aşağıdaki perspektiflerden hangisini açıklamaktadır?

17. Soru
Doğru Yanlış Boş Doğru Cevap : D

Aşağıdakilerden hangisi Maslov’un motivasyon kuramındaki ihtiyaçlar arasında yer alır?

18. Soru
Doğru Yanlış Boş Doğru Cevap : E

Aşağıdaki ifadelerden hangisi yanlıştır?

19. Soru
Doğru Yanlış Boş Doğru Cevap : D

Demirin paslanması aşağıdakilerden hangisine tipik bir örnektir?

20. Soru
Doğru Yanlış Boş Doğru Cevap : E

Eklemi oluşturan kemiklerden bir yada bir kaçının yerinden ayrılmasına ....................denir” cümlesindeki boşluğa aşağıdakilerden hangisi gelmelidir?

21. Soru
Doğru Yanlış Boş Doğru Cevap : E

Aşağıdakilerden hangisi dış kanamalarda ilkyardım uygulamalarından biri değildir?

22. Soru
Doğru Yanlış Boş Doğru Cevap : D

Hangi yangın türlerinde boğma esaslı söndürme yönteminin kullanılması en uygun olarak tercih edilmelidir?

23. Soru
Doğru Yanlış Boş Doğru Cevap : E

Bireysel iletişimde mesaj veren kişinin mesajının anlaşıldığını göstermek için değişik cümlelerle yansıtmaya ne ad verilir?

24. Soru
Doğru Yanlış Boş Doğru Cevap : A

Özel güvenlik görevlisinin kılık-kıyafeti ve teçhizatı, kişilere hangi türde mesaj verir?

25. Soru
Doğru Yanlış Boş Doğru Cevap : C

Psikolojik açıdan, “Bir biri ile uyuşmayan iki veya daha fazla güdünün aynı anda bireyi etkilediği duruma” ne denir?

Özel Güvenlik Sınav Soruları İçin Aşağıdaki Icon’a Tıklayarak En Kapsamlı Mobil Uygulamamızı İndirebilirsiniz!

YORUMLAR

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.