100. Dönem Özel Güvenlik Sınavında Çıkabilecek Sorular – 17

100. Dönem Özel Güvenlik Sınavında Çıkabilecek Sorular – 17
1. Soru
Doğru Yanlış Boş Doğru Cevap : B

Aşağıdakilerden hangisi yangın yerindeki tehlikelerdendir?

2. Soru
Doğru Yanlış Boş Doğru Cevap : D

Aşağıdakilerden hangisi kapalı depo ve tanklarda çıkan akaryakıt yangınlarında en etkili söndürme maddesidir?

3. Soru
Doğru Yanlış Boş Doğru Cevap : C

İtfaiye teşkillerinde görevli personelin katılacağı eğitim ve tatbikatlar ne sıklıkta yapılır?

4. Soru
Doğru Yanlış Boş Doğru Cevap : C

Acil durum önlemleri hangi haller için uygulanır?

5. Soru
Doğru Yanlış Boş Doğru Cevap : E

Aşağıdakilerden hangisi deprem anında uyulması gereken bir hareket tarzıdır?

6. Soru
Doğru Yanlış Boş Doğru Cevap : E

C sınıfı (gaz madde türü) yangınlarını söndürmek için aşağıdakilerden hangisi en etkisiz yangın söndürücü maddedir?

7. Soru
Doğru Yanlış Boş Doğru Cevap : E

Aşağıdakilerden hangisi yapay (sentetik) kaynaklı uyuşturuculardandır?

8. Soru
Doğru Yanlış Boş Doğru Cevap : C

5188 sayılı Kanun hükümlerine göre uygulanacak idari para cezasını veren makam aşağıdakilerden hangisidir?

9. Soru
Doğru Yanlış Boş Doğru Cevap : C

Soruşturması ve kovuşturması şikâyete bağlı olan bir suçun çocuklara karşı işlenmekte olması halinde özel güvenlik görevlileri ne yapmalıdır?

10. Soru
Doğru Yanlış Boş Doğru Cevap : B

Bir özel güvenlik görevlisi İş Kanunu’na göre haftada ortalama en fazla kaç saat çalıştırılabilir?

11. Soru
Doğru Yanlış Boş Doğru Cevap : E

Özel güvenlik görevlisi yakalamadan sonra hangi eylemi yapamaz?

12. Soru
Doğru Yanlış Boş Doğru Cevap : B

4857 sayılı İş Kanuna göre “Yeni İş Arama İzni” ile ilgili hangisi yanlıştır?

13. Soru
Doğru Yanlış Boş Doğru Cevap : A

Arama kararında aşağıdakilerden hangisi belirtilmez?

14. Soru
Doğru Yanlış Boş Doğru Cevap : B

Aşağıdaki durumlardan hangisinde parmak izi alınmaz?

15. Soru
Doğru Yanlış Boş Doğru Cevap : B

İl merkezinde önleme araması kararı vermeye asıl yetkili merci ile gecikmesinde sakınca bulunan halde vermeye yetkili merci hangisinde doğru olarak gösterilmiştir?

16. Soru
Doğru Yanlış Boş Doğru Cevap : C

Hangisi özel güvenlik görevlisinin yetki ve sorumluluklarından değildir?

17. Soru
Doğru Yanlış Boş Doğru Cevap : E

Acil bir toplantı amacıyla görevlendirilen bir özel güvenlik şirketi yapacağı koruma ve güvenlik hizmetini ne kadar süre içerisinde hangi merciye bildirir?

18. Soru
Doğru Yanlış Boş Doğru Cevap : B

İki kişi ile korumada her koruma elemanı en az kaç derecelik sorumluluk alanına sahiptir?

19. Soru
Doğru Yanlış Boş Doğru Cevap : C

Aşağıdakilerden hangisi yakın koruma görevi yapan özel güvenlik görevlisinin yürüme düzenlerinde dikkat edeceği hususlardan biri değildir?

20. Soru
Doğru Yanlış Boş Doğru Cevap : C

Boğma (Boğum) noktası tabirinin en iyi tarifi aşağıdakilerden hangisidir?

21. Soru
Doğru Yanlış Boş Doğru Cevap : D

 Korunan kişilere karşı saldırıların en az olduğu yer aşağıdakilerden hangisidir?

22. Soru
Doğru Yanlış Boş Doğru Cevap : B

Güvenlik görevlisi ile görüştüğü kişi arasındaki iki metreden daha az, kişinin uzanabileceği ve fiziksel olarak da dokunabileceği mesafeye ne denir?

23. Soru
Doğru Yanlış Boş Doğru Cevap : C

Göz yaşartıcı gaza maruz kalan personele aşağıdaki temizlik usullerinden hangisi uygulanmaz?

24. Soru
Doğru Yanlış Boş Doğru Cevap : D

Şok nedir?

25. Soru
Doğru Yanlış Boş Doğru Cevap : C

Solunumu ve kalbi durmuş kişiye 5 dakika içinde müdahale edilmezse ne olur?

Özel Güvenlik Sınav Soruları İçin Aşağıdaki Icon’a Tıklayarak En Kapsamlı Mobil Uygulamamızı İndirebilirsiniz!

YORUMLAR

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.