100. Dönem Özel Güvenlik Sınavında Çıkabilecek Sorular – 16

100. Dönem Özel Güvenlik Sınavında Çıkabilecek Sorular – 16
1. Soru
Doğru Yanlış Boş Doğru Cevap : A
Koruma neden güneş gözlüğü takmalıdır?
2. Soru
Doğru Yanlış Boş Doğru Cevap : D

Aşağıdakilerden hangisi bombalı bir saldırıda yapılması gerekenlerden değildir?

3. Soru
Doğru Yanlış Boş Doğru Cevap : E

Aşağıdakilerden hangisi korumanın en temel amacıdır?

4. Soru
Doğru Yanlış Boş Doğru Cevap : E

Aşağıdakilerden hangisi güvenlik kuvvetlerinin topluluklara müdahale ederken uymak zorunda olduğu ilkelerden biri değildir?

5. Soru
Doğru Yanlış Boş Doğru Cevap : C

Aşağıdakilerden hangisi fizyolojik etkilerine göre zehirleyici kimyasal maddelerden değildir?

6. Soru
Doğru Yanlış Boş Doğru Cevap : D

Stres insanlar üzerinde kısa ve uzun dönemde farklı etkiler gösterebilmektedir. Aşağıdakilerden hangisi stresin uzun dönem etkilerine örnek olabilir?

7. Soru
Doğru Yanlış Boş Doğru Cevap : A

Etkili dinleme sürecindeki bir dinleyici aşağıdakilerden hangisini yapmalıdır?

8. Soru
Doğru Yanlış Boş Doğru Cevap : D

Özel güvenlik görevlisi Ali, çalışmakta olduğu AVM’nin arıza nedeniyle kapalı olan A kapısında görev yapmaktadır. A kapısından giriş yapmak üzere gelen müşterileri, B kapısından giriş yapmaları için yönlendirmesi gerekmektedir. Etkili iletişim ilkeleri çerçevesinde Ali nasıl hareket etmelidir?

9. Soru
Doğru Yanlış Boş Doğru Cevap : E

Genel olarak uyuşturucu maddelerle ilgili aşağıdakilerden hangisi yanlıştır?

10. Soru
Doğru Yanlış Boş Doğru Cevap : E

Esrar uyuşturucu maddesinin argoda ve kullanıcılar arasında isimlendirilmesi ile ilgili aşağıdaki seçeneklerden hangisi yanlıştır?

11. Soru
Doğru Yanlış Boş Doğru Cevap : C

Yangın söndürme usullerinden olan boğma yönteminin tanımı aşağıdakilerden hangisidir?

12. Soru
Doğru Yanlış Boş Doğru Cevap : A

Giysileri tutuşan bir insana nasıl müdahale edilir?

13. Soru
Doğru Yanlış Boş Doğru Cevap : C

Buharlaşınca ateşle temas etmesi durumda kapalı yerlerde patlama, açık yerlerde parlama özelliğine sahip yanıcı madde hangisidir?

14. Soru
Doğru Yanlış Boş Doğru Cevap : E

Komadaki hastada aşağıdakilerden hangisi kaybolur?

15. Soru
Doğru Yanlış Boş Doğru Cevap : B

En sık rastlanan zehirlenme yolu hangisidir?

16. Soru
Doğru Yanlış Boş Doğru Cevap : C

Bilinci kapalı bir kişi ile karşılaştığınızda solunum yolunu en çok kapatan unsur olarak öncelikle neye dikkat etmeniz gerekir?

17. Soru
Doğru Yanlış Boş Doğru Cevap : B

Kanamanın ciddiyeti aşağıdakilerden hangisine bağlı değildir?

18. Soru
Doğru Yanlış Boş Doğru Cevap : D

Speed Dome kamera özelliği ne anlama gelir?

19. Soru
Doğru Yanlış Boş Doğru Cevap : B

Aşağıdakilerden hangisi çevre güvenliğini sağlamak amacıyla kullanılamaz?

20. Soru
Doğru Yanlış Boş Doğru Cevap : E

Aşağıda boş bırakılan yerlere hangi ifadeler gelmelidir? “En ciddi tehlike halkın ------------ yerler, binalar, önemli tesisler ile önemli kişilerin bulunduğu yerlerde arabalara konulan bombanın patlamasıdır. ---------- -- güvenlik önlemlerinin alındığı yerlerde araçların araştırılması, tehlike oluşturabilecek araçların girmesini ------- --------- ancak tamamen önleyememektedir.”

21. Soru
Doğru Yanlış Boş Doğru Cevap : E

Aşağıdakilerden hangisi araç kontrol noktasında araçların aranma sebebi değildir?

22. Soru
Doğru Yanlış Boş Doğru Cevap : C

Özel güvenlik kimlik kartı ile ilgili aşağıdakilerden hangisi doğrudur?

23. Soru
Doğru Yanlış Boş Doğru Cevap : B

Özel güvenlik görevlisi Naci, görev yaptığı hastanenin bahçesinde elinde bir bayan çantası ile hızla koşmakta olan erkek şahsı hırsızlık şüphesi ile yakalamıştır. Genel kolluğa bilgi verdikten sonra çantanın yakalanan şahsın annesine ait olduğunun anlaşılması üzerine yapması gereken aşağıdakilerden hangisidir?

24. Soru
Doğru Yanlış Boş Doğru Cevap : B

Özel güvenlik görevlisi bir derneğe üye olmak istemektedir. Bu durumda aşağıdakilerden hangisi doğrudur?

25. Soru
Doğru Yanlış Boş Doğru Cevap : C

Aşağıdakilerden hangisine kelepçe takılmaz?

Özel Güvenlik Sınav Soruları İçin Aşağıdaki Icon’a Tıklayarak En Kapsamlı Mobil Uygulamamızı İndirebilirsiniz!

YORUMLAR

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.