100. Dönem Özel Güvenlik Sınavında Çıkabilecek Sorular – 14

100. Dönem Özel Güvenlik Sınavında Çıkabilecek Sorular – 14
1. Soru
Doğru Yanlış Boş Doğru Cevap : C

“ Hukuka aykırı arama …………. ve ele geçirilenler ……….” cümlesindeki boşluklara hangisi gelmelidir?

2. Soru
Doğru Yanlış Boş Doğru Cevap : D

Görme, koklama, dokunma, duyma ve tat alma organlarımızla hafızamızda algılanan, bir olay veya görevle ilgili ileride rapor veya tutanak tutmak için bilgilerin kısa ve öz olarak yazılı kayıtlara geçirilmesine ………denir? Yukarıda boş bırakılan yere gelmesi gereken doğru tanım aşağıdakilerden hangisidir?

3. Soru
Doğru Yanlış Boş Doğru Cevap : C

5188 sayılı yasaya göre özel güvenlik eğitimini kimler verebilir?


I. İçişleri Bakanlığı


II. Özel güvenlik eğitim kurumları


III. Üniversiteler


IV. Milli Eğitim Bakanlığına bağlı özel okullar


V .Özel Hocalar

4. Soru
Doğru Yanlış Boş Doğru Cevap : B

Milletlerarası Anlaşmalar ne zaman bağlayıcılık kazanır?

5. Soru
Doğru Yanlış Boş Doğru Cevap : B

Asılsız ihbarlar genelde hangi sebeple yapılır?

6. Soru
Doğru Yanlış Boş Doğru Cevap : E

“Özel güvenlik görevlisi Selim görev arkadaşı ile birlikte araç kontrol noktasındaki görevi sırasında şüphelendiği bir aracı durdurur. Araçta bulunan sürücü ve üç yolcuyu aynı anda araçtan indirerek aracın içerisini hızlıca kontrol eder. Sonra sürücüden anahtarı isteyerek kendisi bagajı açar ve bagaj içini kontrol eder. Sürücüye araçla ilgili bir takım teknik sorular sorarak heyecan durumunu ve araç ile ilgili bilgisini kontrol eder. Taşıt kontrol aynası ile aracın altını kontrol eder.” Selim ve arkadaşı kontrol sırasında hangi hataları yapmıştır?

7. Soru
Doğru Yanlış Boş Doğru Cevap : C

Hangi suçluların emniyet birimlerinde eşkâl tanımları bulunmaz?

8. Soru
Doğru Yanlış Boş Doğru Cevap : D

Havalimanlarında taşıma ruhsatı olan kişilerin x-ray cihazlarından geçişinde aşağıdakilerden hangisi doğrudur?

9. Soru
Doğru Yanlış Boş Doğru Cevap : B

Tutanağın bölümlerinin doğru olarak sıralanmış hali aşağıdakilerden hangisidir?

10. Soru
Doğru Yanlış Boş Doğru Cevap : A

Çevre güvenliğini sağlamak amacıyla aşağıdakilerden hangisi kullanılmaz?

11. Soru
Doğru Yanlış Boş Doğru Cevap : D

ÖGG Ali yağma suçunun failini suçüstü yakaladığında tutması gereken tutanak ve şüphelinin bunu imzalamaması halinde yapması gereken işlem nedir?

12. Soru
Doğru Yanlış Boş Doğru Cevap : A

Kapı detektörlerinden geçerken kişiler arasında en az ne kadar mesafe bulunmalıdır?

13. Soru
Doğru Yanlış Boş Doğru Cevap : A

Aşağıdaki bilgilerden hangisi doğrudur?

14. Soru
Doğru Yanlış Boş Doğru Cevap : C

Aşağıdakilerden hangisi ilkyardımın öncelikli amaçlarından değildir?

15. Soru
Doğru Yanlış Boş Doğru Cevap : B

Aşağıdakilerden hangisi ilkyardımcının müdahale esnasında yapması gereken işlemlerden değildir?

16. Soru
Doğru Yanlış Boş Doğru Cevap : D

Aşağıdakilerden hangisi hayat kurtarma zincirinin ilk halkasıdır?

17. Soru
Doğru Yanlış Boş Doğru Cevap : D

Sağlıklı yetişkin bir kişide dakikada olması gereken solunum sayısı sıklığı kaçtır?

18. Soru
Doğru Yanlış Boş Doğru Cevap : C

Yaralıların aciliyetlerinin değerlendirilerek seçme/ayırma yapılması ve öncelikli kazazedenin belirlenmesi işlemine ne denir?

19. Soru
Doğru Yanlış Boş Doğru Cevap : A

Aşağıdakilerden hangisi itfaiye teşkilatının görevlerinden değildir?

20. Soru
Doğru Yanlış Boş Doğru Cevap : B

Aşağıdakilerden hangisi İtfaiye teşkillerinden değildir?

21. Soru
Doğru Yanlış Boş Doğru Cevap : C

Aşağıdakilerden hangisi ‘kenevir’ bitkisinden elde edilir?

22. Soru
Doğru Yanlış Boş Doğru Cevap : D

Mevlana’nın “Gel, gel, ne olursan ol yine gel” sözü aşağıdakilerden hangisinin önemini vurgulamaktadır?

23. Soru
Doğru Yanlış Boş Doğru Cevap : D

Aşağıdakilerden hangisi, kalabalık çeşitleri arasında sayılamaz?

24. Soru
Doğru Yanlış Boş Doğru Cevap : D

Toplumsal olaylara müdahalede aşağıdakilerden hangisi genel ilkelerden değildir?

25. Soru
Doğru Yanlış Boş Doğru Cevap : B

Merdiven kullanacak korunan kişiye uygulanan koruma düzeni için aşağıdakilerden hangisi yanlıştır?

Özel Güvenlik Sınav Soruları İçin Aşağıdaki Icon’a Tıklayarak En Kapsamlı Mobil Uygulamamızı İndirebilirsiniz!

YORUMLAR

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.