100. Dönem ÖGG Silah Bilgisi Çıkabilecek Sorular – 2

100. Dönem ÖGG Silah Bilgisi Çıkabilecek Sorular – 2
1. Soru
Doğru Yanlış Boş Doğru Cevap : C

İğnenin kırılması durumunda aşağıdakilerden hangisi doğrudur?

2. Soru
Doğru Yanlış Boş Doğru Cevap : E

Ateşli silahlarda iğnenin kapsüle darbe yaparak barutun ateşlenmesini sağlayan tertibata ne ad verilir?

3. Soru
Doğru Yanlış Boş Doğru Cevap : A

Doğru nisan alma aşağıdakilerden hangisidir?

4. Soru
Doğru Yanlış Boş Doğru Cevap : C

Aşağıdakilerden hangileri nişan tertibatı içerisinde yer alır?

5. Soru
Doğru Yanlış Boş Doğru Cevap : E

Göz- gez- arpacık ve hedefin aynı düzlem üzerinde bulunmasından oluşan hatta ne denir?

6. Soru
Doğru Yanlış Boş Doğru Cevap : B

Ateşlemeden sonra sürgünün geri gelmesini sağlayan parçanın ismi nedir?

7. Soru
Doğru Yanlış Boş Doğru Cevap : B

Rampa nerede bulunur?

8. Soru
Doğru Yanlış Boş Doğru Cevap : D

Aşağıdakilerden hangisi silahların parçalarından biri değildir?

9. Soru
Doğru Yanlış Boş Doğru Cevap : C

Aşağıdaki parçalardan hangisi sürgü üzerinde bulunmaz?

10. Soru
Doğru Yanlış Boş Doğru Cevap : B

Atış sırası bekleyen fişeklerin işgal ettiği yere ………………… denir?

11. Soru
Doğru Yanlış Boş Doğru Cevap : B

Silahın hangi parçası mermi çekirdeğine hız, dönüş ve yön vererek hedefe göndermeye yarar?

12. Soru
Doğru Yanlış Boş Doğru Cevap : B

Aşağıdakilerden hangisi hafif ateşli silahın ana parçalarından değildir?

13. Soru
Doğru Yanlış Boş Doğru Cevap : C

Aşağıdakilerden hangisi mermi çekirdeğinin atış mesafesini etkileyen faktörlerden biri değildir?

14. Soru
Doğru Yanlış Boş Doğru Cevap : A

Hangi silahta kurma kolu emniyeti bulunur?

15. Soru
Doğru Yanlış Boş Doğru Cevap : B

Çıkarıcı silahın hangi ana parçası üzerinde bulunur?

16. Soru
Doğru Yanlış Boş Doğru Cevap : C

Aşağıdakilerinin hangisi nişan hattında bulunmaz?

17. Soru
Doğru Yanlış Boş Doğru Cevap : E

Çap nedir?

18. Soru
Doğru Yanlış Boş Doğru Cevap : E

Namlunun iç kısmında helezon şeklinde uzanan çıkıntılara ne denir?

19. Soru
Doğru Yanlış Boş Doğru Cevap : D

Gez ve arpacık tabancanın hangi ana parçası üzerinde bulunur?

20. Soru
Doğru Yanlış Boş Doğru Cevap : D

Kimyasal silahları ateşli silahlardan ayıran özellik nedir?

21. Soru
Doğru Yanlış Boş Doğru Cevap : D

Aşağıdakilerden hangisi 6136 sayılı yasa kapsamında değerlendirilmez?

22. Soru
Doğru Yanlış Boş Doğru Cevap : C

Aşağıdakilerden hangisi kimyasal silahların özelliklerinden değildir?

23. Soru
Doğru Yanlış Boş Doğru Cevap : B

Kilitleme makaralarının görevi nedir?

24. Soru
Doğru Yanlış Boş Doğru Cevap : D

Aşağıdaki silahlardan hangisi 6136 sayılı kanun kapsamına girer?

25. Soru
Doğru Yanlış Boş Doğru Cevap : E

Özel şekil ve niteliği bulunan mermi çekirdeğini barut gazı basıncı ile uzak mesafeye atan aletlere ne denir?

Özel Güvenlik Sınav Soruları İçin Aşağıdaki Icon’a Tıklayarak En Kapsamlı Mobil Uygulamamızı İndirebilirsiniz!

YORUMLAR

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.